Până la examenul de Bacalaureat matematică 2024
Vrei să calculăm împreună care este probabiliatea de a lua nota 10?
Ai văzut mai sus cât timp mai ai să te pregătești pentru Bacalaureat și te-ai panicat că nu ești pregătit pentru examen?
Niciodata nu este prea târziu pentru a recupera materia sau pentru a recapitula.
Contactează-mă pentru a ne cunoaște și a face un plan în vederea obținerii notei maxime la examenul de Bacalaureat la matematică.
In acest an școlar examenul la Bacalaureat la matematică se va susține în data de 21.06.2023 la ora 09:00.
Programele pentru Bacalaureat 2023 au fost anunțate, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anuntat revenirea la programele pre pandemiei: „Având în vedere că în anul școlar 2021-2022 nu au fost perioade de întrerupere a școlii, în ipoteza în care nici în anul școlar 2022-2023 nu vor exista întreruperi, s-a decis, în acord cu partenerii de dialog social, revenirea la programele de examen în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru examenul național de Bacalaureat”..
Programa la Matematică pentru Bacalaureat 2023:
Din istorie
În România, încă din perioada interbelică, liceul era conceput ca școală de cultură generală. Specializarea urmând să se facă la universitate sau în școli speciale. În România, în anul 1925, s-a introdus Bacalaureatul de către Dr. Constantin Angelescu, în calitatea sa de Ministru al Instrucțiunii Publice. La acel moment liceul era foarte dificil de absolvit, Bacalaureatul fiind cu adevărat un examen de maturitate[1].
Conform Legii nr. 77/1929 pentru modificare câtorva dispozițiuni ale art. 21 din legea învățământului secundar referitoare la examenul de bacalaureat. ”Absolvenții liceelor de Stat sau particulare, (ale confesiunilor, comunităților și ale particularilor) cu sau fără drept de publicitate, care doresc să continuie studiile în învățământul superior, trebuie să depună un examen de bacalaureat. Scopul acestui examen este de a verifica cunoștințele dobândite de elevi la materiile de studii cele mai importante și mai ales de a dovedi influența studiilor făcute asupra formării cugetării lor. Deci, cu chipul acesta a selecționa dintre absolvenții liceului pe cei care dovedesc că sunt în stare să urmeze cu folos studiile de specializare universitare. ”
- În anul 2010 doar 58,92% dintre cei aproape 22.000 de absolvenți de clasa a XII-a din București au promovat examenul de bacalaureat. Reprezintă cea mai mică promovabilitate de după 1990. [2]
- În iulie 2011, mai bine de jumătate din cei peste 200.000 de tineri care au dat examenul de bacalaureat nu au reușit să obțină nota 6, astfel că rata de promovabilitate a ajuns la 45,7%, după contestații, elevii înregistrând cea mai slabă performanță din istoria învățământului[3].
Sursa: https://ro.wikipedia.org/
Hai să fim prieteni pe Facebook și Youtube