Cum aleg meditatorul?
Cum aleg meditatorul? Este o întrebare ce și-o pun foarte mulți părinți în ziua de astăzi.
Sunt câțiva pași simpli după care trebuie să te ghidezi:
- Identifica nevoia copilului, la ce materie trebuie lucrat.
- Discută cu profesorul de la clasă și află nivelul elevului la materia respectivă.
- Poartă o discuție cu elevul și fă-l să conștientizeze că fără exercițiu și muncă nu poate obține performanțele dorite.
- Stabilește împreună cu familia un buget lunar/săptămânal pentru ședințele de meditații.
- În funcție de buget, poți stabili dacă meditația să fie individuală (one to one) sau de grup. Ca și cadru didactic, recomand meditația de grup, dar să nu depășeasca 4 participanți dacă elevul este de nivel mediu, sau one to one, dacă elevul are multe noțiuni de recuperat.
- Stabilește modul de desfășurare a ședinței de meditație, online sau in format fizic. Din experiența ultimilor ani recomand meditațiile online cu condiția ca meditatorul să utilizeze un soft dedicat pentru susținerea cursurilor, tabletă grafică, să aibe cunoștinte IT și să aibă un plan de lecții in format digital.
- Când crezi că tot greul a trecut, acum începe greul dus de părinte: căutarea mediatorului/profesorului.
- Căutarea mediatorului ar trebui să se faca prin recomandare sau pe site-uri si grupuri de Facebook de specialitate.
- ATENȚIE mare, am văzut o multime de persoane fără experiență ce postează adevărate povești de promovare, acompaniate de zeci de recomandări și reviewuri (NU toate sunt adevărate, aceasta este lumea marketingului). Sunt o mulțime de centre de meditații ce au materialele și profesori pregătiți și concurează la tarife cu profesorii ce fac meditații în particular fără să emită factură.
- Ia legătura cu meditatorul, prezintă-i elevul și nivelul lui de cunoștințe.
- Stabiliți împreună modul de predare și durata ședinței. Recomand să fie ședință interactivă la care elevii să participe, NU sa fie spectatori sau să fie lecții înregistrate.
- Întrebați meditatorul ce poate oferi elevului: materiale didactice, acces pe diferite platforme, ajutor la temele de la clasă, ce mijloc de comunicare va utiliza pentru a discuta cu elevul și părintele.
- Stabiliți modalitatea de plată și tariful. Recomand virament bancar deoarece aveți o evidență clară a plăților.
- Un meditator ce se respectă, NU va taxa prima ședință de cunoaștere și evaluare inițială. În prima ședință, veți ști dacă elevul este compatibil cu profesorul, veti observa modul de predare și compatibilitatea cu ceilalți elevi din grupă.
- După prima ședință de meditații, discutați cu elevul dacă îi place modul de predare.
- Discutați cu profesorul pentru a-i cere un status al cunoștințelor elevului.
- La final recomand să supravegheați îndeaproape elevul, să îl indrumați să rezolve temele și să exerseze cât mai mult.
Daca toate punctele de mai sus sunt respectate și elevul este conștiincios, rezultatele pozitive la școală și examene vor începe să apară.
Recomandări:
- recomand platformele ce utilizează materiale video DOAR pentru completarea cunoștințelor;
- ședințele de meditații să fie cu maxim 5 participanți de același nivel;
- verificați meditatorul în mai multe surse( pagina personală de Facebook, TikTok, LinkedIn…) pentru a verifica ce calificări are;
Ai aflat răspunsul la întrebarea Cum aleg meditatorul? Dacă da, nu uita să dai like si share.
Dacă tot ai ajuns pe platforma www.matematicaromania.ro, îți recomand meditațiile, cursurile și materialele special concepute pentru a obține nota maximă la examene și școală.